Blondies med tranbär och mandelLjus variant av brownies med vit choklad. Blondies med torkade tranbär och hackad mandel är lyxigt nog för en tjusigare efterrätt! Du behöverKakan
Glasyr
Gör så här:48 stycken. Värm ugnen till 200 grader. Lägg ett bakplåtspapper i en ugnsfast form eller braspanna cirka 30X40 centimeter. Grovhacka den vita chokladen. Smält den tillsammand med smöret på låg värme, antingen i en tjockbottnad kastrull eller i vattenbad. Blanda samman torrvarorna i en bunke. Grovhacka mandeln och chokladen. Blanda ner choklad, mandel och tranbär i mjölblandningen. Rör ner glykossirapen i smör- och chokladblandningen. Vispa ner äggen ett och ett. Blanda samman chokladblandningen med torrvarorna och rör så att mjölet löst sig. Bred ut smeten jämnt i hela ugnsformen och grädda i mitten av ugnen i cirka 16 minuter. Ta ut och låt kakan svalna helt i formen. Grovhacka den vita chokladen och smält den på låg värme tillsammans med kokosfettet, i en kastrull eller vattenbad. Bred ut glsyren över hela kakan och strö torkade tranbär över ytan. Låt kakan stå svalt tills glasyren stelnat. Skär i rutor med en vass kniv. Förvara kakorna i en tät burk i kyl eller sval så håller de länge. MorotskakaModern klassiker står sig på kakfatet
Kär kaka har många recept… Morotskaka är något av en klassiker på många fikabord. Söt och saftig kaka med drag av pepparkaka och täckt av färskost med citron. Lättbakad dessutom. Inte konstigt att den är populär! SconesMajssconesNär solen tittar fram känns det helt rätt med solgula scones! Baka goda majsscones och njut dem nybakta. TorsdagÄrtsoppanTraditionell ärtsoppa på torsdag eller omväxling mitt i veckan? Ja tack till soppa! HallonHallonår hela åretHallon är det kanske mest användbara bäret i bakning. Med choklad till hallonkladdkaka eller med lakrits i en marängtårta bidrar de med härlig arom. I skafferiet kan man titta belåtet på rader av flaskor och burkar med hallonsylt och hallonsaft. Halloncurd är väldigt användbar - den passar i rulltårta, tårtor, på glass, till pannkakor eller våfflor. Tyvärr är hållbarheten begränsad men å andra sidan brukar den gå snabbt att äta upp. Pepparkakor
Klassiskt hela julen!
Riktigt goda, hembakta pepparkakor...
Snabba scones
Grahamscones.
Snabbaste vägen till nybakat stavas scones. Här med lite grövre mjöl och mycket smak!
Surdegsbröd
Finaste limporna
Blir höstens projekt surdegsbakning? Prova ett gott basrecept med råg.
|
|