Enkla browniesLätt att baka. Ännu enklare att tycka om! Du behöverReceptet är för 8-10 personer. Brownies
Glasyr
Gör så här:Värm ugnen till 175 grader. Smöra en ugnsfast form cirka 20X30 centimeter. Blanda alla torrvaror till kakan i en skål, utom sockret. Smält smör tillsammans med sirap, socker, honung och choklad på låg värme i en kastrull. Rör ner äggen ett och ett. Blanda ner torrvarorna i smeten och bred ut den jämnt i formen. Grädda i mitten av ugnen i cirka 15 minuter. Låt kakan svalna helt. Om du vill glasera kakan: Smält smör, socker, sirap och grovt hackade choklad i en kastrull. Låt smälta samman till en jämn smet och bred ut över den svala kakan. Ställ kallt tills glasyren blivit fastare och skär sedan kakan i fyrkantiga bitar med en vass kniv. MorotskakaModern klassiker står sig på kakfatet
Kär kaka har många recept… Morotskaka är något av en klassiker på många fikabord. Söt och saftig kaka med drag av pepparkaka och täckt av färskost med citron. Lättbakad dessutom. Inte konstigt att den är populär! PåskfikaFika med påsktårtaLånghelgen till påsk ger gott om tid för såväl fika som trerätters, så baka en stilig påsktårta och bjud vänner och familj! EfterrätterKlassiskt!Efterrätter kan vara stora konstverk, perfekt komponerade och fint dekorerade. Men en klassisk, rejäl efterrätt kan många gånger passa minst lika bra. Många äldre rätter är både lättlagade och fungerar bra till vardagsmaten. Laga en god Ris a la malta som avslutning på middagen, eller prova den gammaldags efterrätten Änglamat till helgen. Kanske en god Frukmaräng, en smakrik Saffranspannkaka eller en lättlagad Mannagrynspudding. Klassisk och enkelt brukar sällan vara fel! Fisksoppa
Lyxig soppa för många.
Flera sorters fisk och räkor förvandlar fisksoppan till en riktig festrätt!
Snabba scones
Grahamscones.
Snabbaste vägen till nybakat stavas scones. Här med lite grövre mjöl och mycket smak!
Frukostbullar
Morotsbullar
Saftiga frukostbullar med rivna morötter startar dagen på rätt sida.
|
|
gott men lite för sött för min smak..